Rok 2019

část sbírky

S koncem roku se ohlížíme zpět a bilancujeme. V tomto roce jsme poprvé od 2011 neměli štěňátka a nejen proto jsme mohli s našimi leonkami cestovat a zároveň se zúčastnit mnoha výstav. Projeli jsme Polsko, Německo, Slovensko, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu, Maďarsko a Rumunsko. Máša část absolvovala ještě ve třídě mladých a část již v mezitřídě, Jori část ve třídě otevřené a část ve třídě šampionů (vítězů), Ginger absolvovala výstavu jen jednu v čestné třídě a Erki byla jednou ve třídě vítězů a po svých 8. narozeninách, ve třídě veteránů. Na většině výstav se naše leonky umísťovali „na bedně“.

Máša získala 9x BOJ, tedy nejlepší mladý, a stala se Junior šampionkou  (JCH) ČR, JCH Černé Hory a Grand JCH Černé Hory), JCH Bosny a Hercegoviny a JCH Federace Bosny a Hercegoviny, JCH Jadranu a v chorvatském Dubrovníku jako roční fenka získala ocenění BOS – nejlepší fena plemene.

Jori se v tomto roce stala 4x BOS, Krajskou vítězkou, Národní vítězkou a získala 7 titulů šampiona – České republiky, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny, Federace Bosny a Hercegoviny, Jadranu, Rumunska a stala se Grandšampionkou Rumunska.

Ginger jsme vystavovali pouze na Speciální výstavě leonbergerů v Zubří v čestné třídě a umístila se jako výborná na 3. místě.

Erki v květnu na Klubové výstavě MSKCHPL byla ještě ve třídě vítězů s hodnocením výborná. Po dovršení 8. roku se účastní výstav jako veteránka. Záhy získala k naší velké radosti titul Veterán šampion ČR, jako první z naší chovatelské stanice.

Na výstavách MSKCHPL a Slovenského leonberger klubu jsme měli přihlášené leonky do soutěže o Nejlepší chovatelkou skupinu a ze 4 účastí naše Sedmidomky proměnily 3 ve vítězství. Jsou to pro nás velmi cenná vítězství, neboť v této soutěži nastupují nejméně 3 jedinci po nejméně 2 různých rodičích a hodnotí se jejich vyrovnanost.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chov, Erki, Ginger, Jori, Masha se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.